Wednesday, November 14, 2007

Hun Sen vill av-adoptera dotter

Enligt Phnom Penh Post så vill premiärminister Hun Sen legalt skära av familjebanden med sin 20-åriga adoptivdotter Hun Malis (som adopterades när hon var några veckor gammal) eftersom hon har en flickvän. Detta lät han meddela i ett tal till avgångsstudenter på National Institute of Education. I samma tal uppmanade han nationen att inte diskriminera homosexuella.

Han uppgav att anledningen till att han vill ta avstånd från sin dotter och sitt föräldraskap är att han vill undvika att hon ska komma med ekonomiska krav i framtiden, samt säkerhetsskäl. Phnom Penh Post uppger att han i sitt tal sa: "Ibland tog hon hem sin flickvän över natten. Om hon tar hem en handgranat eller gift så skulle vi kunna vara döda".

Hun Sen har även fem biologiska barn. Tre söner: Hun Manet, Hun Manit och Hun Mani, och två döttrar: Hun Mana och Hun Maly.


Kambodjas premiärminister verkar inte vara lika duktig på att skriva övertygande tal (om nu talet skulle gå ut på att minska diskrimineringen av homosexuella) som när det gäller att komma på namn på bokstaven m. I gengäld verkar han dock ha en mycket livlig fantasi då han ser en tydlig logik i att steget efter att ta hem en flickvän är att ta hem en handgranat.


Andra bloggar om: , ,

No comments: