Sunday, October 21, 2007

Dengue dödar barn

Enligt Reuters så har Kambodja i år drabbats av en de värsta Dengue-utbrotten på flera år. 389 människor har dött hittills, de flesta barn. Regeringen uppskattar att över 38 000 människor har blivit drabbats av sjukdomen som smittar via mygg.

Hälsoministeriet fokuserar på förebyggande arbete och försöker få folk att använda myggnät, hålla koll på sina barn, och inte låta vattenansamlingar - där myggorna lägger ägg - stå. Ngan Chanta på ministeriets anti-dengue-program säger att det är svårt att få folk att vilja ändra på sina gamla vanor. Enligt Reuters håller dock många människor inte med om detta, utan menar att det är en omöjlighet att hålla kolla på sina barn när båda föräldrarna måste jobba hela dagarna för att kunna försörja familjen.

Den schweiziske doktorn Beat Richner som är grundare av biståndsdrivna Kantha Bopha hospitals säger till Reuters att det blir svårare och svårare att få sponsorer eftersom dengue-feber inte utgör något hot mot USA eller Europa, till skillnad från till exempel fågelinfluensan.



Andra bloggar om: ,

1 comment:

rocknrollstar.blogg.se said...

Intressant blogg och läsning.